妲妃大撻地
我中意影相,人偶,食野, 扮靚,畫畫, 寫小說, 好想同您分享!
CowreiRei
暱稱: Cowrei Rei
性別: 女
國家: 香港
地區: 沙田區
« June 2015 »
SMTWTFS
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
最新文章
放血都可以放得好有意...
可以造形的護髮油Mona...
合作文---Telecom Squ...
DOVE又有新攪作-沁涼水...
REGENE BLOGGER EVENT...
文章分類
全部 (51)
訪客留言
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
好友名單
尚無任何好友
網站連結
尚無任何連結
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 51
留言總數: 35
今日人氣: 5
累積人氣: 14578
站內搜尋
RSS 訂閱
RSS Feed
2012 年 9 月 9 日  星期日   晴天


狗狗同人一樣都要睇牙架,THX GREENIES, 第一次有獸醫成功埋到阿肥身, 仲完全無吠同發 ... 開心 分類: 未分類

有無諗過, 原來狗同人一樣都要定期檢查牙齒? 以為我成日都以為老狗先要, 點知,今日我有所領悟!

 

 

今日, 我同肥肥(Handsome) 去左西貢搵獸醫 Davy Ng 撿查牙醫!

 

 

 
 
Davy 同護士都好好人, 而且Davy 好勁, 竟然可以0難度埋到阿肥身, 檢查佢既牙齒:
 
 
 

其實牙齒清潔真係好重要架,原本對狗來講有牙石分分鐘會引起心, , 賢等內臟 既病, 所以真係唔好等到狗狗年紀大先檢查牙醫! 而且牙齒乾淨, 狗都醒神d! 一年一次是標準, 半年一次就最好了!

 

你地睇阿肥既成績表:

 
 
”VERY GOOD!”(少女漫畫眼開動,向阿肥灑花中)
 
 
初時我以為一星期同佢刷一次牙已好夠,仲好大聲同Davy講, 點知都仲發現有牙垢(低頭蹲低畫圈中), Davy話原來,狗都要日日刷牙架!!!! 而潔齒骨都係一個好幫手! 但係要注意:
 
1.要可以溶解既, 以免卡在腸內, Davy 話好似Greenies 咁就有好高既溶解度, 就可以放心食了!
2.要安全衛生, 比如Greenies 就是現在唯一一隻有VOHC(http://www.vohc.org/) 認證的潔齒骨了! (VOHC的認證產品可以確保有效減少牙結石及牙菌斑,給狗狗衛生健康的口腔)
仲有呀, 原來我平時比佢食潔齒骨既方法係錯架(我今日發覺我真係做錯左好多野, 塊面長期出現小丸子果3條直線….), 下篇文再同大家分享,HEHE!
 
WOW, 好多GREENIES !
 
 
Davy 仲請左條比肥肥食!佢不知幾開心!
 
 
題外話, 等拎”成績表”時見到呢張poster:
 
 
我簡直要大叫!!!!!我家少爺佢明明就係為食死仔胞黎,以前兔仔豆腐係度時, 佢係連兔屎都唔放過, 偏偏唔肯食藥, 仲有本事將d藥係兜雞肉入邊食剩番…….
 
 
又題外話, 條友仔去睇牙之前, 一早7:00幾賴尿, 即刻自己走入籠避難…………..





訪客留言 (返回 CowreiRei 的日誌)


asdsadas 於 2015-06-05 01:59 PM 發表:
[ 回覆 ] [ 封鎖 ] [ 刪除 ]


訪客名稱:
電郵地址: (不會公開)
驗證碼:  按此更新驗證碼 (如看不清楚驗證碼請點擊圖片刷新)
俏俏話: (必需 登入 後才能使用此功能)
[ 開啟多功能編輯器 ]