分享blog
YuetLi
暱稱: Yuetyuet
性別: 女
國家: 香港
地區: 油尖旺區
« January 2019 »
SMTWTFS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
最新文章
私心推介☛✿母親節花 |...
夏日之選 ❙' Kiehl‎ ...
去角質保濕 | Naris R...
享受生活 | 浪漫小店F...
家用必備 | 提拉注氧法...
文章分類
全部 (675)
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
好友名單
尚無任何好友
網站連結
尚無任何連結
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 675
留言總數: 6
今日人氣: 1
累積人氣: 49858
站內搜尋
RSS 訂閱
RSS Feed
2013 年 7 月 2 日  星期二   晴天


蜆港*5日*都曬我唔黑既好幫手 ~*REGENE牛乳白滑透光淨亮乳液*~ 滿足 分類: 未分類
REGENE  Milky White All-in-1 Lotion SPF 15 P++
牛乳白滑透光淨亮乳液.SPF15 PA++ / $268 – 30 ml 
 
7月既來臨,正好話畀大家知!夏。天。到。啦!!!!!!
 

HOT SUMMER HOT HOT SUMMER !


夏天,sis們第一樣想起都應該陽光與沙灘!!大家都會約好朋友,感受一下夏天既熱情!超級熱衷於戶外活動既我,在6月尾已經忍不住去左5日蜆港,天天陽光與沙灘(有興趣既朋友,可以之後留意我蜆港5天遊既博文),哈哈哈!夏水禮!!!

 

有時,天意永遠都是弄人,生性好動既小妹,同時亦都係1秒即黑既表表姐=.=之前我每年6-8月只係買防曬既錢=。=起碼2000up… 防水,防油,噴霧,cream狀,身體防曬、面部防曬…唉! 總之你講得出既,出名唔出名我都買過,都試過入去莎莎,任sales 介紹,可惜結果!
有2個:

1.百幾度防曬,用完好似嘸用過=.= <--果時覺得係我本身太易黑,應該塗咩都嘸得救了!

2.有防曬功能,但買1送2,送埋倒塞毛孔,敏感功用  ! 出油,擦紙膠粒,脫妝,痘痘,重有嘔心既黑頭!
 
小妹本身皮膚,除眼下很乾,T-ZONE,額頭都很油,所以之前塗了防曬再上base or bb cream 時,眼下除了有乾紋重有脫粉情況,面T-ZONE,額頭,面就有擦紙膠粒!問過很多美容師,化妝師,佢地都一致認為,係我既皮膚保濕做得唔夠好。美白防曬不做好底曾皮膚保護,塗幾多的防曬只會傷害你的皮膚!
 
有一個美容師曾經同我分享過防曬美白的心得,她說產品要分2個種類!
1.有護膚功效的防曬
2.防曬
 
大家外出之前正確來說係要做足 : 1.清潔  2.護膚   3.防曬
而護膚係包括了大家平時的tone、保濕精華、cream、eye cream等之外,有護膚成份的防曬或隔離霜是非常重要!
 
而這支牛乳白滑透光淨亮乳液,在我心目中,當了它是一支很捧而有護膚成份的防曬乳液底!在外戶我會用它配合上防曬一起使用;而在室內的話,單塗它就可以了
 
首先輕說一下它的功效:
SPF 15PA++ 防曬功能,可阻擋 UVA  UVB
.青刺果精華:具再生修復和保濕作用 
.集BB cream的速效
青刺果精華,集修復和保濕功效於一身
 

*開口位很幼細的,絕對不會弄過多出來!

 

*lotion呈淡粉紅
*塗上手有淡而可口的牛乳香,是一種潔淨而令人很想擁有的一種香味!
*質地輕盈柔滑
 
*接著,試上面
 
*我本身:
1.鼻上有毛孔粗大和黑頭的問題

2.權骨位有色斑

3.面脥滿是暗瘡印暗瘡印真很難退!

 

*塗上去之前,非常易推開、因此質地很水潤,塗上面後很快被吸收。吸收後令皮膚有光澤!皮膚有一種被滋潤,渴了水的感覺!因為它很透薄水潤,所以沒有油的感覺!反面可以遮到色斑暗瘡印,但不會過份白晢!



*在蜆港5日中,搭車又需要佢!*

*沙灘更需要佢!*


*好明顯我真係好鍾意用它,哈哈~就快用晒了!要入貨!

 

REGENE牛乳白滑透光淨亮乳液,在我個人面言,係非常適合我,除左個外形同香氣吸引我之餘,用佢配合防曬一齊使用效果好好!以往我一個早上就會曬黑,但用了它,連續5天的沙灘活動,都冇有怕最捉動到我心靈的是,它有護膚,防曬,BB cream功效之外,是完全不會出擦膠粒,用後也變得更柔軟呢!






訪客留言 (返回 YuetLi 的日誌)

訪客名稱:
電郵地址: (不會公開)
驗證碼:  按此更新驗證碼 (如看不清楚驗證碼請點擊圖片刷新)
俏俏話: (必需 登入 後才能使用此功能)
[ 開啟多功能編輯器 ]