fungling's belibala blog
Beauty + Lifestyle Blogger ,廿十出頭的普通女生,活躍好動,Always Keep Smile! 對美容化妝、時裝、飲食、甚至潮流科技都有興趣~ 喜歡將生活軼事、所見所想於網上開心Share~
fungling_0131
暱稱: fungling
性別: 女
國家: 香港
地區: 元朗區
« November 2019 »
SMTWTFS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
最新文章
聖誕必備 OLAY兩大皇牌...
小資女秋季必備 性價比...
Wild Organic 有機花水...
30分鐘快速修護換髮色...
SHISEIDO Ultimune Po...
文章分類
全部 (350)
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
好友名單
尚無任何好友
網站連結
尚無任何連結
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 350
留言總數: 24
今日人氣: 41
累積人氣: 87720
站內搜尋
RSS 訂閱
RSS Feed
2019 年 9 月 25 日  星期三   晴天


Wild Organic 有機花水 噴一噴淨膚嫩肌 分類: 未分類

 經常留在冷氣房,皮膚水分好容易被抽乾,除咗坊間一般既保濕噴霧,我更偏愛花水,保濕之餘,仲有其他護膚功效㖭! 

花水,識揀梗係揀有機啦!Wild Organic 嚴選多種含有高效天然有機成份,並於澳洲製造及獲得有機認證,務求讓每位都可以享受到安全、高效、防敏感的有機產品。 Wild Organic仲堅持不以動物作測試㖭呀! 
 

天然橙花淨膚花水 HK$218/100ml 蘊含天然橙花精油,可有助淨化肌膚,控油及收細毛孔,同時抗氧化,令肌膚更緊緻柔滑。 
成分:純水、植物甘油、氫化蓖麻油、乳酸、橙花精油
Wild Organic 的產品亦走簡約路線,花水均以玻璃瓶噴咀設計。而樽身亦清晰列出使用方法、成分、製造日期及有效期。 
 

使用方法很簡單,距離面部約10-15厘米噴上,噴咀霧化效果不錯,花水不會變成大水點,輕輕拍打至吸收。吸收得很快,即時淨化皮膚,感覺清爽。 
 

天竺葵逆齡嫩肌花水 HK$218/100ml 天然天竺葵的香氣不但能令人感覺愉快,更可修護受損肌膚,排走肌膚毒素及污垢,加強肌膚自我修護屏障,令肌膚保持年輕緊緻。 
主要成分: 純水、植物甘油、氫化蓖麻油、天竺葵精油、乳酸
 

除咗當保濕噴霧 或者 toner使用之外,仲可以用花水去濕敷。最近轉季皮膚狀況都不太穩定,容易泛紅痕癢,而天竺葵可以修復受損肌膚,所以我揀了天竺葵逆齡嫩肌花水來濕敷。首先把壓縮面膜紙沾濕後再敷上面5-10分鐘,濕敷後皮膚即時水潤、提亮了,仲可以聞到淡淡花香,令整個人都放鬆啲!
 

資料由 Wild Organic 提供

 

The End ! Thank you !


Email : fungling0131@gmail.com


Blog links:



Facebook Fan Page:

 
 


Instagram:

 





訪客留言 (返回 fungling_0131 的日誌)

訪客名稱:
電郵地址: (不會公開)
驗證碼:  按此更新驗證碼 (如看不清楚驗證碼請點擊圖片刷新)
俏俏話: (必需 登入 後才能使用此功能)
[ 開啟多功能編輯器 ]