我係小喵
最愛扮靚, 護膚, 同飲飲食食.
kittyxbeanscat
暱稱: kittyxbeanscat
性別: 女
國家: 香港
地區: 東區
« May 2016 »
SMTWTFS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
最新文章
夏日泡泡潔面 - Swiss...
鼻敏感STOP - 山龍眼香...
[自費] 估下我個頭有幾...
給你一個好夢 安神入睡...
2016斯里蘭卡之旅 - D...
文章分類
全部 (312)
訪客留言
THANKS FOR S... (timemini3004)
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
好友名單
尚無任何好友
網站連結
尚無任何連結
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 312
留言總數: 6
今日人氣: 0
累積人氣: 10906
站內搜尋
RSS 訂閱
RSS Feed
2016 年 5 月 30 日  星期一   晴天


夏日泡泡潔面 - Swiss Kiss Lab Gentle Cleansing Foam 溫和潔面泡沫 分類: 未分類

 

夏日面上好快就出油,以潔面作為護膚的第一個步驟,亦是最重要的步驟,如果清潔得唔乾淨,就好容易令肌膚長滿粉刺、暗粒,仲會影響肌膚吸收的能力。

今次就出席由著名資深傳媒人Syreeta 及 Swiss Kiss Lab 合辦的初夏全方位潔淨茶聚,一齊聽下佢地H潔膚心得。
Swiss Kiss Lab 的理念是為媽咪同BB提供最好的護膚產品,只會從自然界中選擇最優質的和經證實為安全......

(閱讀全文)


2016 年 5 月 17 日  星期二   晴天


鼻敏感STOP - 山龍眼香薰瓶 Banksia Gifts Australia 分類: 未分類

 

較早前小喵一直都好想入手澳洲獨有的山龍眼香薰瓶,最近係一素店發現到佢H蹤跡啦。

點解我會入手,全因係公司最近要裝修 2 個星期,整個Office 充滿了天拿水的味道,令到我氣管敏感同喪咳。
老細即刻買左部空氣清新機返黎,但係對我既呼吸黎講係無乜幫助,都係成日打咳嚏同鼻敏感,仲要皮膚即刻敏感紅到一撻撻,加上office 唔可以點香薰,我就只好帶上山龍眼一試。
山龍眼香薰瓶一共有 3 個&......

(閱讀全文)


2016 年 5 月 13 日  星期五   晴天


[自費] 估下我個頭有幾多種顏色 - Red hill hair Salon 分類: 未分類

 

最近出街好多女仔都把頭髮染得好靚,有紫色、粉紅色,好夢幻。 
其實小喵最近都鐘意左玩顏色,特別係近年的Pantone Color,日系的女仔玩得好靚,又紫又紅,透明感好重,但係成個頭咁color,點返工??

今次就找埋7 Rei 放假一齊去九龍城 Red hill hair Salon 搵 Super Kenny Wong整頭,2個人一齊整頭冇咁悶麻。
Red hill hair&ws......

(閱讀全文)


2016 年 5 月 11 日  星期三   晴天


給你一個好夢 安神入睡 - 農本方失眠沖劑 分類: 未分類

 

春天潮潮濕濕,訓極都好似唔多夠,特別是小喵這種夜睡多夢的人,第二朝返工作好無精神,原因大多是因為體內興聚濕氣所引至,除了飲祛濕茶及薏米水外,仲可以點算好?? 

而訓極都唔夠,除左因為自己懶之外,其實都屬於失眠既一種,包括精神壓力、生活習慣,臨訓前飲酒及含有咖啡因的飲料都會難以入睡,屬於都市病之一。以小喵臨睡前就習慣用上蒸氣眼膜、點香薰、泡一杯紅茶及浸腳,令自己心神放鬆,更容易入睡。

而最近就接觸到中......

(閱讀全文)


2016 年 5 月 5 日  星期四   晴天


2016斯里蘭卡之旅 - Day 4 Sigiriya Anuradhapura 阿努拉德普勒聖城 分類: 未分類

  <09/02/2016>  Sigiriya Anuradhapura 阿努拉德普勒聖城


行程到了第4日,阿努拉德普勒聖城 Anuradhapura Ancient City,今日主要係睇佛教的文化古蹟及Ayurveda古法按摩。

吃過酒店的早餐後,就要出發去佛教徙的聖地, Anuradhapura Ancient City,阿努拉德普勒聖城是斯里蘭卡的第一個首都,從西元前 3......

(閱讀全文)