...和果子家族 (●◎●)
靈感來自於和果子= ="
rebecca5f
暱稱: 小小和果子
性別: 女
國家: 澳門
兔兔月歷
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
Hello Kitty 每日運程
2009 年 1 月 2 日  星期五   晴天


2009-01-02 分類: 未分類

今日上化學堂可以去化學室度做實驗...

感覺有d唔知點咁...

佢叫我地將d鹽整成液態...

得左!!

又叫我地將佢地變番為鹽= ="

整好晒之後就要清潔番張台(話可以加分wo!!!)

.........

雖然可以係一種體驗黎ge...

不過我就真係好唔知點咁= ="

哈哈哈~~~

今日仲測左中文...

miss話今次唔比標準答案(要睇下我地上堂有無聽書)

但係我真係抄唔到呀!!!

唉...

咁點呀?

咪空左lo(\ _ /)

唔比答案都講慢d呀麻..

講到咁快,抄都抄唔切囉  - . -

依家只求可以合格楂

補底個陣都幾搞笑下架^^

因為我地坐到好後

有呀根啦,蘇明啦,小心點啦等等...

小心點佢有柑食

梁文x一邊係度寫,我地一個個係落邊食柑...

哈哈哈~~

搞野呀^^

後尾梁文x見到個個人都係度玩玩下咁...

好大聲咁話我地呀 @..@

現場一片寂靜= ="

每一個人都終於知道佢ge存在了//

大家都終於聽佢講野了'''

佢又講完了~~~

走得...

88^^

 

 

2009 年 1 月 1 日  星期四   晴天


2009-01-01 分類: 未分類

今日係09年ge第一日...

好開心媽咪今日放假呀(因為唔使留係屋企)

我地今日去左許立記買被...

買左雅芳婷ge半絲棉被(好暖呀= =")

超記得佘詩曼個句

"扣住被心唔走位"(哈哈哈)

跟住買左d被袋甚麼的...

之後有個人介紹左一個叫"智能衴"的物體

佢話細佬哥訓左會聰明d wo(唔知係咪呃人ge呢?)

但係我都係好好奇..//

就叫媽咪買一個比我啦...

原來都有大人版ge智能衴架wo...

於是...

就買左一個比我一個比爸爸啦...

報告完畢(^^Y)

哈哈哈@..@

2008 年 12 月 31 日  星期三   晴天


2008-12-31 分類: 未分類

今日...

答應左bobo一樣我好驚ge野呀....

就係幫手做啦啦隊啦...

平時我都已經比人笑開架啦!!!

今次仲要行出去表演...

仲唔比人笑死(特別係高一個d呀!!!)

超驚呀我...

希望到時佢地唔好再笑我啦^^

thx你們...

呵呵呵(奸笑)

2008 年 12 月 28 日  星期日   晴天


2008-12-28 分類: 未分類

好耐都無打blog兒啦...(呵呵呵)

依家都應該無乜人會上我個blog吧...(因為我成日都唔打blog)

入番正題...

今日我由上海番左黎呀^^

超開心><

係哩六日入面...

同好多平時唔多熟識ge同學都玩埋一堆...

又認識左搞笑的玉泉汽水同小薑子兒...

仲唔好唔記得-周師父(請用普通話捲舌發音)

哈哈...

除左哩d....

我仲買左好多野呀...

有龍井茶啦,貝母貢糖啦...好多好多

好唔開心ge係...

買唔到絲綢被番屋企...

同埋....

哩六日都無落到雪呀...

嗚....

相信大家最難唔記得ge係...

我係車度唱麥兜歌吧...

其實...

係真係唔鐘意食雞pat pat架...

最後...

梗係仲好多好玩ge野未講啦...

但係要講ge話真係有排呀...

拿...

有哩個啦...有個個啦...

真係好多架...

夜晩去人地room度玩話最開心啦...

嘻....

真係最後啦....

好多謝bobo同mei仲有co

因為你地幫我影左好多相...(哈...)

但係...

bobo影左我一d好核突ge就唔計架....

好想再去多次呀...

如果今年新年又可以再去就好啦(一定見到落雪)

不過應該無乜可能吧= ="

 

 

2008 年 7 月 23 日  星期三   晴天


2008-07-23 分類: 未分類

規則: a) 被點到的要在自己的博客�媦g下自己的答案.. 然後去掉一個最不喜歡的問題再加上一個新問題..
仍然組成20個問題.. 傳給其他8個人.. 列出8個需要回答問題的人的名字.. 還要通知對方——你被點名了..
被點名者不得拒絕回答問題.. 完成遊戲的人永遠得到大家的祝福!!
b) 這8個人要在自己的博客裹注明是從哪裡接來的.. 並且再傳給其他8個人.. 讓遊戲繼續下去.. 被點到名字
的人將會得到大家的福.. 並且所有美好的願望都會在不久的將來實現!!
c) 不可回傳..

1. 你中意甚麼性格,類型ge人?..
ans: 無諗過哩d野
2. 如果有人喜歡你,你希望那人直截了當告訴你,還是搞曖昧,互相考察,或者別的方式??
ans: 搞曖昧有點怪怪的,其他都幾好^^
3. 什麼人令你最討厭?
ans:賤格,出賣朋友個d
4. 你最希望從朋友(不包括愛人)那裡得到的是什麼??
ans:真心ge朋友,成日都可以好開心咁一齊玩ge
5. 如果有條友鐘意你,而你又鐘意佢,,但係佢自己又有男/女朋友...你仲會ng會鐘意佢??
ans: 唔知wo
6. 2008年的願望
ans: 可以買到自己想買ge野...
最緊要係可以聰明一d...
7. 最近最快樂的事情是什麼?
ans: 可以去廣州交流
8. 你現在最困惑的是什麼??
ans: 超驚升唔到班
9. 遇到喜歡的人, 你是勇敢表白還是默默關注??
ans:下...好難講(從來都無過哩d野)

10. 說出你3個優點 (不可刪除題)..
ans: 
11. 請用四個字形容自己!!
ans:癲癲喪喪
12. 你會因為什麼理由選擇不跟你愛的人在一起??
ans:= ="
13. 你腦中的幸福是一個什麼樣的呢??
ans: 如果爸爸買揚琴or電腦比我我會好幸福
14. 你愛一個人的理由是什麼??
ans:未試過
15. 你現在最想擁有的是什麼??
ans:  揚琴,電腦,聰明頭腦,錢,開心
16. 朋友喜歡你什麼 ??
ans:問佢地咪最直接!!!
17. 在這一刻, 你最怕失去的是甚麼??
ans: 初三甲...
18. 十年後的你會是怎樣??
ans: 一個好開心ge人掛(我想)
19. 第時想生幾多個?
ans:哈哈哈
20. 如果乜都得, 最想做d乜
ans: 乜都想去做下

改*19題 . 如果乜都可以要ge話,想要咩?
聰明才志...(唔好比人玩咁多)

以下ge朋友仔接旨啦..比我點左你地名ge不幸人仕有:
sexy...小心點...呀巾...呀燃...



最新文章
•2009-02-06
•2009-01-16
•2009-01-15
•2009-01-04
•竟然有咁樣ge人存在= ...
最近訪客
最近沒有訪客
好友名單
網站連結
•a靜 blog's
•zack blog's
•┌傻人┘日記簿◎
OPEN小將與小松鼠的大掛鐘
小遊戲