膽小鬼呀靚 的美麗日記
膽小鬼呀靚 ,師奶一名,擁有肥仔肥女各一名, 律師樓看更同大打雜,興趣同人生目標.....靚
ycheung238
暱稱: 膽小鬼呀靚
性別: 女
國家: 香港
地區: 屯門區
« November 2020 »
SMTWTFS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
最新文章
簡單輕鬆踢走週期性異...
份量超足好味雞蛋仔 -...
The Point Pizza 聖誕...
對抗嚴寒傷害 - DECOR...
EGF 全效亮肌水潤啫 喱...
文章分類
全部 (385)
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
好友名單
尚無任何好友
網站連結
尚無任何連結
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 385
留言總數: 27
今日人氣: 18
累積人氣: 41438
站內搜尋
RSS 訂閱
RSS Feed
2013 年 11 月 8 日  星期五   晴天


Veld's Fatal Beauty 開心 分類: 未分類

Veld's 係一個法國牌子.因為完全唔知佢既資料,所以更加想試佢.

今次收到個sample,以為係Serum.原來係底霜.


 

同一般底霜分別係邊.先睇下佢既成份同功效.

FATAL BEAUTY特含Xigucolor化合物,長期使用能明顯改善膚質和膚色。 Xigucolor化合物是南非鐵青樹和印度香膠樹(Guggulu)的強大組合,二者均有超凡的滑膚、嫩膚和潤膚功效。為皮膚帶來更多必要脂肪酸,展現更柔軟、更豐盈的嬌美肌膚。肌膚獲得非凡的絲滑、柔軟。就是完美肌膚- 肌膚敢裸! 見到裸妝效果自己更like.加上佢可以可單獨使用,也可用於日霜之後。 之後無需再用粉底霜又或者可以在FATAL BEAUTY中加入少許COLOR或LIGHTONDEMAND,無需再使用粉底霜,同時獲得無暇肌膚和您想要的膚色。

睇完佢既成份同用法.就講下佢既質地.屬於水感,好滑,唔厚,亦唔苙.


 

推開都好順同幼細.

自己試過當foundation用.直接搽上去,個效果比較白,同干身d.唔係甘保濕.


 

之後又試當佢係底霜用.再上foundation 用.效果係冇甘干.個妝幾貼. 不過下午就開始出油.


 

早上可以.下午就出油

最後又試下將佢同foundation mix 一齊.係甘多個效果最好.冇甘干之餘.個妝好貼服.亦係好自然.遮瑕效果都係不錯.不過最好係3 比2. 佢既比例多d. 因為我試過相反,效果都係差d. 比較整體都係一般,未有任何比較突出效果.

 






訪客留言 (返回 ycheung238 的日誌)

訪客名稱:
電郵地址: (不會公開)
驗證碼:  按此更新驗證碼 (如看不清楚驗證碼請點擊圖片刷新)
俏俏話: (必需 登入 後才能使用此功能)
[ 開啟多功能編輯器 ]