Staice Liu/ Paradise Garden
StaiceLiu
暱稱: Staice Liu
性別: 女
國家: 香港
地區: 灣仔區
« October 2022 »
SMTWTFS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
最新文章
Kiehl' s 孖寶精華,...
天氣熱辣辣,肌膚都要...
掉髮、甩髮、掉髮救星...
Lancome Absolue Roug...
夜間修護再升級!Lanc...
文章分類
全部 (1220)
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
好友名單
尚無任何好友
網站連結
尚無任何連結
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 1220
留言總數: 3209
今日人氣: 0
累積人氣: 196047
站內搜尋
RSS 訂閱
RSS Feed
2022 年 9 月 29 日  星期四   晴天


Kiehl's 孖寶精華,雙管齊下! 分類: 未分類

  Kiehl's 的精華好多都好吸引。如果配答得好,日夜用不同精華,可以造就不同效果。在職媽媽以及貪靚既女仕,好明白美白係全天候要做的功夫。同時年紀大咗,去紋也必不可少!所以而家我日頭用美白,夜晚去紋,效果不錯!

 


呢兩支精華,就係近排我成日用架啦∼∼

 

 


 

醫學維C淡斑精華 (Clearly Corrective Dark Spot Solution)

 

HK$525/30ml ; HK$760/50ml ; HK$1,255/100ml

它的專利配方蘊含的活性維他命 C (Activated C),屬高穩定 性而高效的維他命 C成份,再配合能促進膠原蛋白新生和強化肌底膠原網絡的專利成份玻 色因。這些成份結合而成的配方發揮協同作用,有效瓦解各種色斑,同時抑制黑色素形 成及積聚,預防色斑再生,使整體膚色顯著變得更透亮、更光滑及更均勻。

 

 


質地極水潤,真正的零負擔感,而且佢透亮既效果好快就見到。

 

 


當中配方含有:活性維他命 C (ACTIVATED C):屬強效活性維他命 C成份,有效顯著地減淡色斑密度 及膚色不均。配方能迅速滲透肌膚,令膚色明顯變得更均勻通透。 玻色因 (PATENTED PROXYLANE):專利成份,能促進膠原蛋白新生,強化肌底膠原 網絡,抑制黑色素沉澱,肌膚更剔透彈嫩有光澤。

 

 


呢支精華我覺得真係可以一年四季都使用,夜晚試過開住冷氣用都無問題。皮膚不會干的。

 

 


醫學淡紋緊緻再生精華
HK$550 / 30ml

 

 


當中蘊含純正A醇、胜肽、細胞間脂質等三大醫學紋成份。可以將泛紅、乾燥、脫皮等不適現象減至最低。而KIEHL'S的配方一向溫和,適合所有膚質包括敏感肌。而且無PARABEN、防腐劑,香料及礦物油。

 

 



呢支精華質地係乳霜狀,我個人覺得夜晚用會比較適合,因為潤一點,開冷氣不怕。淡黃色質地,好易推開。

 

臨床測驗證實,2週收細毛孔、4週減退皺紋、8週緊緻提升。我自己用咗咁耐,都覺得KEEP到皮膚,無紋而且用得舒服。

 


如果配合埋瘦臉神器使用,就更快做到小顏效果。

 

 



 
Kiehl’s全線共27店,店舖查詢 
香港九龍圓方1087號舖 (電話:852-2196 8348) 
澳門銀河時尚匯 G042 (電話:853-2882 5351) 

Kiehl’s官方網店:https://shop.kiehls.com.hk/ 
Kiehl’s 香港區 Website: www.kiehls.com.hk 
Kiehl’s Since 1851 香港區 Facebook 專頁: www.facebook.com/kiehls 
Kiehl’s Since 1851香港區官方 Wechat 帳戶: Kiehls香港 
Kiehl’s Instagram: kiehlshk Kiehl’s Weibo: KiehlsHK


 

 



2022 年 7 月 18 日  星期一   晴天


天氣熱辣辣,肌膚都要透心涼。Kiehl's 的透心涼之選! 分類: 未分類

呢排天氣熱氣逼人。係條街行一陣都出晒汗,十分辛苦!
平時就話可以飲水、飲涼茶降火又降溫。
但肌慮要點降火降溫先好?

 


大家不妨考慮一下Kiehl's的「降火」之選?!

 

Kiehl's的皇牌,金盞花絕對係降火之選!

 ......

(閱讀全文)



2021 年 12 月 13 日  星期一   晴天


掉髮、甩髮、掉髮救星!家裡的頭髮護理TREATMENT Leonor Greyl 分類: 未分類

 各位生小朋友既媽咪,生完BB最大問題除了修身,另一個難題就係護髮。我身邊唔少朋友,生完兩年都仲係喪甩頭髮。認真好恐怖!有啲仲要髮線向後、同埋甩到個頭頂一個禿一個禿咁,好似鬼剃頭咁。

 


坊間唔少個啲防掉髮用品,但好多都可能含有矽靈,用咗又會好驚。

 

 

係朋友介紹之下,我呢排轉用了Leonor Greyl,發覺用咗兩日,頭髮甩少了八成!認真驚喜!

 


Leonor Greyl ......

(閱讀全文)



2021 年 10 月 17 日  星期日   晴天


Lancome Absolue Rouge💄 Lipsticks 秋冬炫彩奪目的選擇。 分類: 未分類

  

 

 

這個秋冬,想要雙唇來一點不一樣的色彩?不妨考慮一下 Lancome Absolue Rouge💄 Lipsticks💕💕💕

整個系列,有著DRAMA MATEE 絲絨啞霧的色彩選擇,也有CREAM的絲滑色彩與光感的選擇。照顧不同女性及場合所需!

 


包裝設計高貴而典雅。有著Lancome的玫瑰花作點啜。按一按,就可以彈出唇膏。這個全......

(閱讀全文)



2021 年 10 月 4 日  星期一   晴天


夜間修護再升級!Lancome Genifique 雙精華 分類: 未分類

 

Lancome Genifique 一直是Lancome的皇牌系列之一。現出推出了全新的Lancome Genifique升級版嫩肌活膚雙精華!

在這個季節轉變,環境害的都巿,皮膚要面對太多的問題。


Lancome Genifiqu......

(閱讀全文)