yOU lighT uP my liFe
 
 
 
 
這一段時間 有著什麼樣的畫面

喜怒哀樂全寫在日記裡面

發現 每一頁全都是 經典

所有故事都值得紀念



現實的考驗 我們說好一起面對

不管多久多遠絕對不喊累

期待 彼此更美好的 明天

我們說好誰也不放棄誰
 
 
 
ngayimshiu
暱稱: 小雅
性別: 女
國家: 香港
地區: 荃灣區
« August 2026 »
SMTWTFS
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
最新文章
班足大合照
大表姐婚宴
7/12 - 10/12
5/12 - 6/12
中五旅行 SHEK O
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
每月文章
好友名單
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 285
留言總數: 1210
今日人氣: 4
累積人氣: 11318
站內搜尋
 WriTe doWn tHE DaTe  2008 年 4 月 4 日  星期五   晴天

  4/3 兒童節   分類: 未分類
 

 今日同班兒童出梨慶祝兒童節,

錐,赤,彭,RUBI.

我地去葵芳既一個公園做兒童會做既野,

玩遊戲eg.123紅綠燈.

後來呀羊梨左,我因為玩'唔係馬咁鬼易'輸左,

要罰扎高孖辮,好采唔洗影相,佢地話ok,仲畢生難忘,

我都唔知自己咩樣...

  

之後daddy打梨話就食飯,叫我快d返,當時係5:39,

呀羊聽到,話:食飯?幾點呀?! [都係我心中果句]

比daddy聽到,問:岩岩講野果個係邊個?關佢春事呀!?

話返比佢地知,佢地既反應係'下..乜你呀爸係咁架?'

唔好意思丫呀羊,我daddy係咁架啦..

之後hea下傾計影相,我地仲拍左2段低能片,

世紀大戰+一隻牌子既按摩機廣告.彭走左,決定唔返去食飯,

潘都梨左,去新都會大快活食,之後去美國冒險.

赤=我男友; 潘=RUBI既大哥; 潘+錐=一對; 羊+RUBI=一對

之後去噴水池傾計,RUBI走先,10:15我地都走.

因為我同男友都唔同路,費是要佢送我返石圍角啦..但我激嬲左佢..

 咖哩汁+是油+湯既混合物

從未見過咁既32M,今日比我搭到

----------------------------------------------------------------------

我比柑同赤點名了...

遊戲規則

被點到名字的要在自己的日記媦g下自己的答案,
然後去掉一個你最不喜歡的問題。
再加上一個你自己的問題,組成8個問題,
傳給其他8個人,列出其他8個需要回答問題的人的名字,
還要到這8個人的空間留言通知對方 "你被點名了"。
被點名者不得拒絕回答問題!
這8個人要在自己的空間堛`明是從哪裡接到的,
並且按上述要求傳給其他8個人,讓遊戲繼續,不得回傳。

----------------------------------------------------------
Q1. 即使你相戀前,你已知道結局是分手為終,
你仍然會選擇與他/她在一起嗎?

ANS:會,起碼都一齊過,有回憶
--------------------------------------------------------
Q2. 若你喜歡的人喜歡了別人, 那你會等他回頭嗎!?

ANS:唔會,等人好痛苦,亦冇耐性,你等佢就會回頭咩?
--------------------------------------------------------
Q3. 信唔信一生一世?

ANS:唔信,一山還有一山高
--------------------------------------------------------
Q4. 一個你完全對佢冇feel既人死纏爛打,你會點?

ANS:暗示同做返fd,唔想冇左個fd
--------------------------------------------------------
Q5. 覺得愛人幸唔幸福?why?

ANS:唔覺得,愛人要付出,有時人地又未必中意你,

成日心掛掛,都幾辛苦

--------------------------------------------------------
Q6. 愛與被愛選1個?

ANS:被愛啦當然,一直只會做被愛既角色
--------------------------------------------------------
Q7.你認為愛一個人係唔係要得到回報?點解?

ANS: 唔係,因為你愛果個人
--------------------------------------------------------
Q8.如果你愛既人唔愛你,你會放棄定繼續努力?

ANS:放棄,唔愛就係唔愛

-------------------------------------------------
FD子都比人點哂啦,唔知點邊個...

 
 
 
 
    CM  please ~
  Sh0w T!mE:2009-03-18 03:17 PM  [ 訪客留言(8) ] [ 編輯日誌 ] [ 分享至FACEBOOK ]   
 
 


 WriTe doWn tHE DaTe  2008 年 4 月 3 日  星期四   陰天

  3/4 肌肉會大粒?   分類: 未分類
 

早會抽到Sunny chat time.

關於班際合唱,尋晚我排好哂位,音樂堂MISS林話我做得好,

好采悅提醒我一定要做D野比MISS睇.

  

放學去買野食之後返學校打波,因為返屋企好悶.

今日..殺波唔太滿意,好攰[可能係藉口]...

因為殺波,右手既肌肉好痛,我諗遲D肌肉會大粒左--"

打波打到7點幾先走.

學校操場"

本來拜山話星期日,之後改星期五,

今日又話改返星期日,但都唔去唱K啦...5月先啦.

  

頂...玩野咩..

之前仲買左個$30既鼠鼠水樽,今晚竟然搵返個樽,

佢地一餵即飲,爭住梨飲[話哂都有親切感d],

小肥隻手仲捉實個樽口,隻手仔好得意

  

關於有8條問題之後要點人名既game,

某人點左我,但佢冇喺我既空間留言通知我 "你被點名了",

咁我應該點?

 
 
 
 
    CM  please ~
  Sh0w T!mE:2008-04-03 11:27 PM  [ 訪客留言(3) ] [ 編輯日誌 ] [ 分享至FACEBOOK ]