小傑的日誌
rickykit1992
暱稱: 心淡傑少
性別: 男
國家: 香港
地區: 九龍城區
«‹ May 2015 ›»
SMTWTFS
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
最新文章
•軟硬令我~~改變了
•我永遠支持『妳』 唱歌...
•好好聽~~~~
•好歌推介"" 十年了...
•愛是什麼???
文章分類
•全部 (58)
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
好友名單
網站連結
尚無任何連結
最近訪客
最近沒有訪客
日誌統計
文章總數: 58
留言總數: 10
今日人氣: 10
累積人氣: 1268
站內搜尋
RSS 訂閱
RSS Feed
2008 年 4 月 21 日  星期一   陰天


今日......經歷好多發現好多..... 分類: 未分類

今日一訓醒.....11點幾了

起身玩信長.....點知成日一開波有人走場

搞到re左3~4次

都冇心機玩了~﹏~"

之後都有玩左一場.......

細e打電話黎......叫我地飲荼

之後我叫左呀媽幾次佢先起身

佢起身果時仲屌我

做咩唔叫佢起身wo=.-"

佢自己唔起之馬

 

之後去到酒樓 見到d親戚

跟住坐到好迫=.-"

跟住就六國大封相......

我姨媽係咁問我媽e樣果樣

跟住我呀媽係咁逃避

之後就嘈起上黎.....

我呀媽係咁鬧人....

姨媽又同佢死過....我都冇眼睇了

之後我拎mp3塞住隻耳

有得佢地屌到夠

其他人就係度睇佢兩個『隻抽』

跟住大家都好無引搞到

食左陣野都走曬

上左呀婆屋企囉跟住.....

後尾同表姐去打保齡^^"

 

去到ling場

我首先放低曬d野落表姐度=.-"好重點打

我同我表姐銀包一樣=.-" 勁得意

好開心 打左隻xxx火雞 呵呵呵~~~

跟住低能仔龍拳開始xd

打左個鐘$150 貴也

唔洗我俾=.-"" 打左3局

跟住飲左杯野....走了

點知......搞笑事就發生

 

我之後仲好開心打俾儀儀

傾下傾下咁等巴士

佢個傻妹係觀塘行街

仲諗住過去搵佢 但係話左俾媽聽返屋企冇計

之後見人地係咁望隻條『屎渠』

點知我又8掛去睇 有條大大大唐>失<

不過真係好鬼臭=.-"

跟住見到有車 即刻飛過去上車啦

點知=.-一用8達通 冇反應既

原來先知道拎錯左銀包

拎鬼左表姐個銀包=.-"

 

後尾即刻落車換返 之後又走過

一度傾電話 一度返去

好快就到了~﹏~""

又要收線 返到屋企爆熱

冇耐落左去食野......

都唔壯餓 所以食左唔太多

返左屋企.....

 

之後媽又死左去話

同fd飲野wor 爸都左佢唔到

跟住我就睇電視>>獎門人<<

好好笑 freeze真係......正=.-"

如果係『真』就好.....可惜係『假』

跟住打左好耐信長

我呀爸就on居居睇電視

跟住12點到我就汁野....沖涼

沖完涼出黎爸都訓左了

 

係wo 我話諗到好多野

我覺得我媽佢都係唔知道自己唔岩囉

不過姨媽係咁多人前面話佢又係膠d既

係人都要面嫁~ ~"

我細姨平時同我媽最fd

家下都唔鬼睬佢

媽佢而家個心諗咩好難估

一時生人勿引 一時四萬咁口

好驚><><""""

 

冇呀 我覺得一個人行錯左條路

好難返轉頭 同埋自己都唔知岩定唔岩

唉~~ 希望媽佢早日回頭啦

我覺得佢先係唔可以冇左屋企果個

><"""我自己唔係

佢自己唔識諗 我地點話佢 佢都係唔岩嫁姐

唔好哂鳩氣啦~~~~

 

之後又諗返起放車d野

好似自己好衰咁 掛住打機

不過部車好唔掂我先咁既姐......

唉 唔知點算 測得好差

e排冇咩心機 只係想玩玩玩

 

最後希望下星期唔好落雨

唔好有人放飛機啦

活動照常進行""" 呵~~~

多謝大家睇我blog

 

記得留留留留留言言言言言言呀 cm plz thx !!

 

 



2008 年 4 月 15 日  星期二   陰天


媽媽.....你變了 無奈 分類: 未分類

其實你夠竟想點 ?

點解你玩到可以痴撚曬線....

我約你 你又放鳩我飛機 你d fd就永無甩底

你算點呀 頂你個肺........

你離撚曬大譜......家都唔撚要

你知唔知有人擔心你嫁

日日返大陸 你知唔知仲有個家仲有個仔嫁

你返黎做咩姐 返黎只係訓

第日你又走.........

我發覺你真係好白痴囉

你做人做到咁做咩姐...下

你果幾十m日日係咁洗

你遲早洗曬d錢又冇野做

你到時仲有咩用呀??

你d屋企人就永遠左住你....

你老公日日係屋企等你

你d朋友係咪真係咁重要呀

做人係咪咁呀 識唔識諗嫁??

我諗呀爸都係最後一次.....

真係最後最後........

我諗我都應該放手

e d呀媽我要唔要都罷 如果你都唔識返黎

我唔會原諒你 我當冇左個媽就算

我唔想好似表姐表哥咁

『咩』起你e個包裹

我只好放棄.........

你為左玩.....而咁樣

我點都會企起呀爸果邊

因為頭家係因你而變.......

因你而散.......

sorry"!!"

 



2008 年 4 月 7 日  星期一   晴天


僖少=.- 我唔識cm 分類: 未分類

給最愛的人~~~

我不想再和『妳』做『朋友』

 每次聽到你把聲都會令到我喊

我好辛苦 我害怕面對『妳』

我........對不起了『妳』

..........又要問 又唔信我

『你地』問黎做咩

 

今日放學好多野做 做下功課

打下機=.-" 同小芬傾左陣

學左d野><"

呀希打黎 話一齊保習

問下豆偉咩料先@@"

放學剪左頭髮

舒服曬 好短><爽朗"

 

悶既就多d打俾我啦

放棄hp<~~~

遲下賣acc ^^""

3年了......我覺得我要停下來

....做咩??? 搵下我人生第一次

e排煲童話 好反也

升技升技 洞爆洞爆><

打多d mhp2g 嘈口都學多d

 

雯>< 『多謝你』

夢夢你都係 唔好再咁傻

仲有我最老友既傻>僖<

大b哥緊係唔小得

傻豪都係thx @ all

數唔曬 fd太多0.0"



2008 年 4 月 3 日  星期四   晴天


俾人點中左 愉快 分類: 未分類

遊戲規則

 

被點到名字的要在自己的日記�媦g下自己的答案,
然後去掉一個你最不喜歡的問題。
再加上一個你自己的問題,組成8個問題,
傳給其他8個人,列出其他8個需要回答問題的人的名字,
還要到這8個人的空間留言通知對方 "你被點名了"。
被點名者不得拒絕回答問題喔!
這8個人要在自己的空間�堛`明是從哪裡接到的,
並且按上述要求傳給其他8個人,讓遊戲繼續,不得回傳。

Q1.  暗戀一個無乜可能一齊既人,有口難言,你會點做?

        ans: 既然冇乜可能....咪放棄囉.

Q2.  若你喜歡的人喜歡了別人, 那你會等他回頭嗎!?

        ans: 不會.....

Q3.  要你揀,你要愛情定係朋友?

        ans: 一定係朋友

Q4. 你鍾意左人,你會唔會主動去追佢?

        ans:會><

 

Q5.  你會吾會將你最好的給愛人?點解??

        ans: 會.....因為我愛佢嘛

Q6.  對愛情會唔會玩玩下???

       ans: 可能掛 我未拍過拖自己唔知

Q7. 如果你鍾意左兩個人,,a係比較鐘意,,b係有d鐘意,,而a係唔鐘意你,,b係好鐘意你,,你會揀a定

       b??點解??

       ans: b..我怕失去..

Q8. 如果你一時發脾氣鬧左個fd一獲 你又覺得自己唔岩 你會點做?

  ,,a等件事掉淡,,b面對面同佢say sor,,c絕交 

       ans:面對面say sor

被點中名的人:僖少...潮庭...小夢...呀雯...死竣...藍翼...偉豪哥...ben恆



2008 年 4 月 2 日  星期三   陰天


無無聊聊又一天 分類: 未分類

不知所謂.....個頭柒到咁/∼\”

要剪髮了 好長 好難睇

今日上堂終於冇訓教

但上地理堂有d唔留心 其他都過得好開心

晌搞笑小息打隻新蟹仔 超勁

一野扣半桶 damn 

唔夠時間打囉 搞到後尾要分開打

成班打就8分鐘 我自己仲要打到10分鐘

隻仆街先死=.-我都冇曬藥

最慘係搵佢...係咁走區

等到有得派免費野果時先有彩彈掉佢

搵死我><

 

食飯on居居買飯盒 之後當值搞笑係度玩iq題

::::::::::

第1題:有咩睇起上黎一樣 食係上黎唔一樣@v@”

猜一種食物∼∼∼∼∼∼

第2題:係船上面有咩唔玩得嫁

猜一種玩具∼∼∼∼∼∼

第3題:一隻馬騮係一次運動會贏左冠軍

有3份禮 歐洲來回機票 相機 明牌裝(全身)

佢簡左相機 點解???

tips(相機的一樣功能)

第4題:小夫大個左之後做咩職業

猜一種職業∼∼∼∼∼∼

第5錯:有咩野係唔可以放落雪櫃既

猜一個詞語∼∼∼∼∼∼

冇啦 有d唔記得 好笑的^^

跟住上上上堂 3堂英文

過得好快 今次上堂留心左

明明地佢講咩啦 我發現我d生字學識

比起個中一既學生仲要少

放學又做下功課 打下機

鋤下dee咁 5點鐘諗住打兵兵波

但係又冇得玩 6點鐘課室散場

跟住去美居吉魚蛋 撞到成班『賭神』

6∼7個係度食野 幾開心

 

後尾同bb去左食德記

好味唷∼∼∼∼bb叫左魚皮魚皮河

兩份魚皮 痴鳩根

返到屋企玩童話=.-”

同d新族人唔熟 傾左兩句

佢地又off曬 

就上左黎打blog

 

呀媽係大6又未返 搞到又係得我一個

lonely lonely night