解放的小瘦羊


個人資料
happy043092
暱稱: 大佬頂硬上呀!!
MORE...  
月 曆
« December 2014 »
SMTWTFS
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
最新日誌
温習記
10月21日-30日
2010-10-20
10月15-17日
10月12-14日
日誌分類
全部 (53)
雜感 (2)
日記 (21)
日記再加雜感 (1)
未分類 (29)
訪客留言
最近三個月尚無任何留言
最近訪客
最近沒有訪客
每月文章
日誌訂閱
尚未訂閱任何日誌
我的好友
我的連結
尚無任何連結
日誌統計
文章總數: 53
留言總數: 50
今日人氣: 0
累積人氣: 4747
搜 索
RSS Feed

2010 年 10 月 30 日  星期六   晴天


温習記 分類: 未分類

 在這幾日黎,我都同幾乎固定的温習小組的成員一齐温習,唔好以為係學校整出黎的温習小組,其實只不過係我同幾個同學一齐自發地温習而己,成員就有我啦,king king啦,阿包啦,小莫啦,曉晴啦,阿mike啦,嘉明哥啦,我地幾乎日日都在到温人生,日日都飲貢茶><日日都在實驗室到違規食野,講真都幾開心下,好過自己一個人在屋企到温習,温到個人累啦就休息一下,吹下水,飲下野,食下野咁.可能真係無自己一個人温咁快,但係記得實d,可以知道自己有咩無記到,有咩要記咁啦.同d同學關係又好左,同d師兄師姐又見多左,關係好左,風又收多左.加油.



10月21日-30日 分類: 日記

 在這9日黎,日日都係對往本人生書,幾乎日日都會見到d模型,在這9日的日字入面,我終於明白咩野呀做護校是我家的真諦,由上個星期5開始的通銷温習(我温到12點到)開始,我地幾乎每日的大部分時間都在護校到,在這9日入面可以見到我地一班人對人生的恐懼,同心中的迷惘,但是由於日字一日一日的迫近,我地所温的野也一日一日地增多左,由一開始的咩都唔話得,到e+有人發到關於人生的惡梦(發梦都在温人生),我地温左的野都7788啦!最後的沖刺,我來啦><!!!!!!!殺呀!!!!!!!!!!!!!!




2010 年 10 月 20 日  星期三   晴天


2010-10-20 分類: 未分類

  18日,星期一,今日心理上循環系統,好彩之前有睇過下,唔係的話真係唔多明佢講咩呀.D血管係唔轉來轉去,真係頭都暈呀.落左堂之後去左急救到開會,听完之後感得急救比賽想WIN都有D難度呀.之後同Demon去食飯,因為又cool左牙,唔係點食到野,所以叫左個星州炒飯,都幾好味.不過食完就好後悔啦.d牙變左黃色,刷完牙D黃色仲係D碼仔到,唉,又要等一個月先個變返白.=.="夜晚中文當無咩特別,又係咁"您好嗎?"之後温心理温到點幾.

19日,星期二,上基護,唔想講呀,都唔記得佢講過咩啦,下就人生做實驗,做血液實驗,好彩唔洗我出血.有人捐出左佢宝貴的3CC的血.發覺做血型測試好好玩,不過要比人"桔"手指.比阿蕉"桔"佢好好技術,唔多痛!不過無咩血流出黎,要係咩B佢先有一滴出=.="毫無疑問我係O型血,驗完先知我個組六個人有5個係O型,得一個係A型.真係超团結呀><之後到我"桔"阿蕉手指,你知啦人地第一次用哥枝野,差唔多加啦!佢話我"桔"到佢好痛,之後重"魚"左=.="看來我之後學打針的時候要認真D啦,費事打"魚"D病人啦^^   唔知點解好想食M記雪糕,但係返左屋企唔多想出去.所以都係無食到

20日,星期三,上英文堂,到我講morning speech啦,超緊張,對往一大班人講英文此終都係好緊張,feel到只腳有d陣,算啦都好似ok咁,個阿sir最起碼無黑左塊面先啦.返屋企的時候去左m記買雪糕,用鬆一鬆,12蚊買左兩杯雪糕,本身有一杯比阿媽食的,點知放左係到好耐都唔食,我就食左佢啦,雖然好似凍的奶色咁,不過都ok啦,睇日就測心理啦,總算温完啦!不過都係唔多熟,睇日要早d起身温多陣先啦.




2010 年 10 月 17 日  星期日   晴天


10月15-17日 不安 分類: 未分類

 15日,星期五,上完人生之後听月會,學校邀請左曹其真女士來跟我們做坐談,無問過佢問題,不過有听佢講野,ok學到野啦.之後去左救護隊開會.下就听左個學習支援.之後去左學車.開始打8字,唔係好熟,但下次應該會好d

16日,一早比屋企人拖左去媽袓文化村到,其實唔多想去,但敵不過屋企人的攻擊,下午同加姐去左澳大温習,佢話會好靜,唔多覺,拉傷左個背脊,好痛,唔係講笑,行都唔多想行,因為佢真係好痛,成個背脊的左边都好痛,之後番到屋企叫肥馬同我睇下,之後佢同我拔x(中医方法),無咩感覺,都係好痛

17日,一早去左睇牙,同寄野比小英,佢d服務態度又差左,我有d想駡佢,但包果因為有液體比佢整左個印上去,可能會慢d,頂之前哥個已經夠慢加啦,珠海同上海又唔係差好遠都咁慢都唔知佢做咩加.下午温心理温心理.




2010 年 10 月 14 日  星期四   晴天


10月12-14日 愉快 分類: 未分類

 12日,星期二,上基護都係唔知佢講咩,下就去左學2個中頭車車.

13日,上完堂,下就要去做實驗,做完之後個人好暈,之後成晚都係到瞓覺

14日,上完心理之後,同內地生去左寫健康證明去報環跑,下就上的体育堂都係咁唔得人中意.之後在實驗室到睇左好耐模型.14日,是一個值得記念的日子,手心的温暧.心中的温暧,依然在我的心頭,等,等待歸來的日子.



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ... | 11 | »